HRO

By Gerrit

HRO

De Hogeschool Rotterdam is een toonaangevend kennisinstituut voor hoger beroepsonderwijs waar inmiddels 25000 studenten aan hun carrière werken. De Hogeschool Rotterdam benut de kennis en ervaring van de beroepspraktijk voor haar opleidingen.

De Hogeschool Rotterdam wil graag een praktijkgericht kennisinstituut zijn in het hart van Rotterdam. Een instituut, dat op velerlei manieren verbonden is met de stad Rotterdam en met de regio. Dat uit zich op verschillende manieren.

De opleidingen van Hogeschool Rotterdam zijn gevestigd op vier hoofdlocaties in Rotterdam, daarmee zijn we een hogeschool voor en van de regio.
Hogeschool Rotterdam leidt op voor vrijwel alle beroepsgroepen. Daarmee voorzien we de stad nu en in de toekomst van hoger opgeleiden.
We streven ernaar dat de hogeschoolpopulatie een afspiegeling is van de bevolking van Rotterdam. De hogeschool gaat de dialoog aan met de omgeving, om in te kunnen spelen op de vraag van buitenaf. Samenwerken met bedrijven en instellingen in de stad staat bij ons hoog in het vaandel, evenals het uitwisselen van kennis.
Onze opleidingen ademen de Rotterdamse mentaliteit: pragmatisch, oplossingsgericht en initiatiefrijk.

CMI

Media aan de maas: als je vak je passie is
Vanaf september 2006 zijn onze opleidingen GMT, CMD en Communicatie gebundeld in het nieuwe cluster Media aan de Maas. Een sterk en innovatief mediablok dat uniek is voor Nederland. Media aan de Maas is meer dan een organisatorische eenheid: we leiden specialisten op met een brede algemene kennis van de media. Wat dat betekent? Door onze voortdurende dialoog met het beroepenveld, leveren we precies de expertise waaraan op de arbeidsmarkt behoefte is. Bovendien volg je bij ons naast de vakken van je eigen opleiding ook een clusterbreed programma. Zodat je na je afstuderen beschikt over een stevige basis. Natuurlijk stimuleren we ook clusteroverschrijdende projecten. Die multidisciplinaire samenwerking vinden we namelijk erg belangrijk. Dat geldt trouwens ook voor ondernemerschap.

Je vindt ons middenin de Coolhaven in een authentiek, historisch pand dat vroeger dienst deed als zeevaartschool. Het gebouw is uitgebreid en voorzien van moderne studio’s en editing suites. Dus geen klassiek schoolgebouw, maar een creatief atelier voor studenten met passie voor hun vak. Qua locatie hebben we bewust gekozen voor Coolhaven, het centrum van de creative industries in Rotterdam. We zitten midden tussen de mediabedrijven, studio’s en trendy cafés. Dat werkt stimulerend en biedt ongekende mogelijkheden. Niet alleen voor onze studenten, maar ook voor de omgeving.

CDM

Binnen de communicatieopleiding kun je kiezen voor het vierjarige specialisatieprogramma Digitale Media. Met deze specialisatie leer je nieuwe media slim in te zetten in het communicatiebeleid van een onderneming.

Communicatie en informatie zijn termen die je tijdens de opleiding vaak tegenkomt. Je wordt getraind in je creativiteit en maakt daar gebruik van tijdens het bedenken van communicatieplannen, uiteraard met inzet van nieuwe media.

Opdrachten direct vanuit de praktijk
De opleiding leunt, zoals je van een hogere beroepsopleiding kunt verwachten, zwaar op de praktijk. Jouw werkopdrachten zijn direct ontleend aan de beroepspraktijk, professionals geven gastcolleges en begeleiden je bij echte projecten en de stages die je loopt zijn inhoudelijk en vakgericht.

Samenwerken met andere mediaopleidingen
Dankzij de vele praktijkvakken, waarbij je geregeld samenwerkt met studenten Communication and Multimedia Design en Grafimediatechnologie leer je snel het beste multimediale product te ontwikkelen.


0 Reacties to “HRO”



  1. Geef een reactie

Plaats een reactie




mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031